Nieuws 22 april 2020

In verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus worden tot 20 mei 2020 de beperkende maatregelen die voor de praktijk van toepassing zijn gecontinueerd. In deze nieuwsbrief leggen we je uit wat dit betekent voor de fysiotherapie en de training en welk alternatief we je bieden.

Fysiotherapie
In verband met het dringende advies om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden, moeten wij in ieder geval tot 20 mei zoveel als mogelijk fysiek contact vermijden.  

Voor de behandelingen fysiotherapie betekent dit dat als je een klacht of vraag hebt we in eerste instantie kijken of dit via ‘behandeling op afstand’ mogelijk is. Dit kan via een telefonisch consult of beeldbellen.

Voor eventuele vragen en adviezen zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 11.00 telefonisch bereikbaar. Daarnaast kan je ons bereiken via info@fitpunt.nl.

Is behandeling op afstand niet mogelijk omdat anders niet te herstellen schade in het functioneren ontstaat, dan gaan we met de patiënt en huisarts overleggen op welke wijze we deze zorg kunnen verlenen.

Fitnesstraining
Alle trainingen komen tot in ieder geval 20 mei te vervallen. Omdat wij het bewegen graag willen ondersteunen, zullen we per week 1 tot 2 trainingen online plaatsen. We proberen variatie in de soort en de zwaarte van de training aan te bieden. Kijk op https://www.fitpunt.nl/trainingen en ga lekker aan de slag wanneer het jou uitkomt.

Naast deze training kan je ook deelnemen aan de live training. Kijk op https://www.fitpunt.nl/teams voor het rooster. Wil je deelnemen aan een training, stuur dan een mail naar praktijk@fitpunt.nl. Geef in je mail duidelijk aan welke training je zou willen volgen. Wij zien er naar uit je te ontmoeten.

Hometrainers gezocht
Bij mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus kan een forse afname van conditie en spierkracht zijn ontstaan. De mensen zijn inmiddels wel beter maar zeker nog niet hersteld.

Met fysiotherapie kunnen wij deze mensen goed ondersteunen op hun weg naar herstel. In het begin zullen eenvoudige oefeningen al voldoende zijn. Naarmate het herstel vordert, wordt het belangrijk dat mensen ook meer kunnen doen. Fietsen op een hometrainer is een uitstekende activiteit om het uithoudingsvermogen te vergroten.

Helaas hebben wij als praktijk geen hometrainers meer staan die we uit kunnen lenen. Mocht jij een hometrainer hebben die je tijdelijk zou willen uitlenen op het moment dat wij hiervoor een vraag hebben, dan zou je ons erg helpen. Stuur een mail naar info@fitpunt.nl en we nemen contact met je op. Alvast bedankt.   

Geplaatst op 22-4-2020

terug naar het nieuwsoverzicht