Parkinson/Parkinsonisme

Heb je de diagnose Parkinson of atypische parkinsonisme gekregen en wil je de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk houden? De ParkinsonNet-therapeut helpt jou met een doordacht beweegprogramma en slimme technieken voor dagelijkse handelingen. Omdat elke persoon en elke situatie uniek is, wordt in overleg met jou een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Doel van behandeling is dat je zo lang mogelijk vitaal en zelfstandig blijft. Hoe lang de revalidatieperiode duurt en hoe vaak een afspraak wordt gemaakt, hangt af van jouw persoonlijke behandeldoelen. Naast de contactmomenten krijg je ook ondersteuning bij zelfmanagement voor een actieve leefstijl. Een aanvullend (online) programma dat je stimuleert om ook buiten de contactmomenten in de fysiotherapiepraktijk actief te blijven behoort tot de mogelijkheden. Wanneer nodig wordt je partner of verzorger bij de behandeling betrokken. 

De ParkinsonNet-therapeut is aangesloten bij ParkinsonNet en beschikt daarmee over up-to-date kennis en behandeltechnieken. Verder is ParkinsonNet een netwerk van zorgverleners (zoals ergotherapeut, diëtist, logopedist en anderen) gespecialiseerd in Parkinson en atypische parkinsonisme. Als het nodig is weten zij elkaar makkelijk en snel te vinden en in te schakelen, om zo optimale zorg te kunnen bieden.

Heb ik een verwijzing nodig?

De ziekte van Parkinson en atypische parkinsonisme staan op de lijst van langdurige behandeling fysiotherapie. Hierdoor wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Om in aanmerking te komen moet je een verwijzing hebben van de neuroloog of geriater.

Voor je in aanmerking komt voor vergoeding uit de basisverzekering moet je de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Afhankelijk of je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie kan dit vergoed worden uit uw aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar over de vergoeding voor fysiotherapie.

Voor het maken van een afspraak kun je het beste even naar de praktijk bellen. Wil je meer uitgebreide informatie, stuur dan een mail zodat ik contact met jou kan opnemen.