Fysiotherapie en manuele therapie

Soms kan je lichaam wel wat extra aandacht gebruiken als het even niet meewerkt. Je zoekt dan iemand die alles weet van bewegen én het voorkomen en/of genezen van klachten.
Bij Fysiotherapie Fitpunt kun je terecht voor fysiotherapie en manuele therapie. Voor beide disciplines hebben we goed opgeleide therapeuten in huis. We werken altijd volgens de richtlijnen van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie. Daardoor houden we de kwaliteit van onze behandelingen hoog.
 

De intake

Om samen met jou te kunnen werken aan je herstel, vinden we het belangrijk om de tijd te nemen voor het in kaart brengen van de klachten. Dit noemen we de intake. De intake bestaat uit het uitvragen van je klachten en het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek. Als het goed is weten we dan wat de oorzaak van je klachten is, wat wij voor je kunnen doen en welke bijdrage jij zelf kan leveren.
 

De behandeling

Tijdens de behandeling gaan we aan de slag om de voorwaarden te scheppen voor een goed herstel. Soms maken wij de bewegingen, dit noemen we mobilisaties. Maar zelf oefeningen uitvoeren hoort er ook vaak bij. Dit kunnen oefeningen zijn die je thuis uit kan voeren of we gaan trainen bij ons in de fitnesszaal. Daarnaast kunnen we gebruik maken van bijvoorbeeld massage, kinesiotape of dry needling. Regelmatig evalueren we de voortgang en passen indien nodig het behandelplan aan. 

Het afsluiten

Hebben we het behandeldoel bereikt dan sluiten we de behandeling af. We voeren nog een laatste meting uit en maken een verslag voor de huisarts. Wil je het behaalde resultaat behouden of zelfs nog vergroten? Dan kan je bij ons in de fitnesszaal blijven trainen en maken we een trainingsprogramma voor jou op maat. Ook tijdens de trainingen word je altijd begeleid door een van onze fysiotherapeuten.
 

We vergroten steeds onze kennis

Omdat wij het belangrijk vinden onze kennis actueel te houden en te vergroten, volgen wij regelmatig scholing, korte opleidingen waarmee we jou de beste therapie kunnen blijven bieden. Iedere therapeut van Fysiotherapie Fitpunt heeft zich gespecialiseerd in een bepaald gebied. Voor de fysiotherapie is dit onder andere COPD en astma, neurorevalidatie bij een beroerte, Parkinson of MS, sportfysiotherapie, knierevalidatie, schouderrevalidatie en arbeidsfysiotherapie. Binnen de manuele therapie zijn we naast rug- nek en schouderklachten extra gespecialiseerd in kinderen met voorkeurshouding (KISS syndroom), klachten in het mond- en kaakgebied en zwangerschapgerelateerde rug- en bekkenpijn.
 

Onze deur staat open

Om te zorgen dat onze behandelingen voor vergoeding in aanmerking komen hebben wij met alle zorgverzekeraars een overeenkomst.
Wil je een afspraak maken, bel ons dan even op. Een verwijzing van een arts is niet nodig om een afspraak te kunnen maken.
Iedereen is welkom!