Revalidatie Thuis

Als het voor jou niet mogelijk is om naar onze praktijk in Bemmel te komen, dan is er Revalidatie Thuis. Samen met de fysiotherapeut ga je in je eigen vertrouwde omgeving aan de slag.
 
De revalidatie thuis kan voor een korte periode zijn (bijvoorbeeld na een operatie voor een nieuwe knie of heup of  behandelingen in verband met kanker) met als doel de eerste stappen in je revalidatie te maken. Ben je weer in staat om naar de praktijk in Bemmel te komen dan gaan we daar verder. In de praktijk beschikken wij namelijk over veel mogelijkheden om jouw revalidatie succesvol te laten verlopen.

Een langere revalidatie thuis is van toepassing na bijvoorbeeld een beroerte, bij MS of Parkinson. Maar ook bij algemene “ouderdomsklachten” kan een langere revalidatie thuis een meerwaarde zijn. Gezond, veilig en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in je eigen woonomgeving is voor veel mensen een belangrijk streven. Doel van de revalidatie is je beter te kunnen laten functioneren in het dagelijks leven. Door thuis te oefenen en te begeleiden kunnen we je de problemen die je tegenkomt signaleren en daarvoor een oplossing aanbieden. Met kleine veranderingen kunnen we vaak al een groot effect bereiken.

Het thuis revalideren vraagt om specialistische begeleiding. Vaak zijn er meerdere factoren die van invloed zijn op het herstel. Maar ook een goede afstemming met bijvoorbeeld de thuiszorg, mantelzorgers en andere zorgverleners is belangrijk voor een goed resultaat. Daarom werken wij intensief samen met onder andere de Buurtzorg, huisartsen, de revalidatie-artsen van Klimmendaal en de diverse specialisten van het CWZ, Rijnstate, Maartenskliniek en Radboud. Daarnaast zijn we aangesloten bij ParkinsonNet en het Chronisch Zorgnetwerk