Kleutergym

Een kind dat zeker is in het bewegen, zal ook meer zeker zijn in leren, kan zich beter concentreren en makkelijker een nieuwe vaardigheid aanleren tijdens bijvoorbeeld gym of sport. 

Met Kleutergym wordt deze basis voor het bewegen gelegd. Kinderen worden op een speelse manier uitgedaagd om spelletjes en activiteiten te doen waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan zoals; springen, zwaaien, duikelen, gooien, klimmen, balanceren, dansen etc. Daarbij komen de meer complexe vaardigheden aan bod zoals touwtjespringen, hinkelen en verschillende technieken van gooien. 

Bij de Kleutergym werken de kinderen ook met elkaar waardoor ze leren om rekening met elkaar te houden, elkaar te helpen, samen oplossingen te vinden en op hun beurt te wachten. Daarnaast stimuleert dit het inzicht in ruimte, afstand en snelheid.

Kleutergym is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar die wat meer moeite hebben met bewegen en ongedwongen een stevige basis van bewegen willen ontwikkelen. De kosten voor deelname bedragen € 100,- voor 10 lessen. Bij een medische indicatie is vergoeding door de zorgverzekeraar van toepassing. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.  

HIER DOE JE HET VOOR

  • Een goede basis van bewegen zorgt voor zelfvertrouwen.
  • Een fit brein kan zich beter concentreren en leert sneller.
  • Geautomatiseerde motorische vaardigheden zorgen voor betere dubbeltaken bij bewegend leren op school.

 

MEER WETEN

Wil je meer weten of wil je je aanmelden, stuur dan bij voorkeur een mail naar info@fitpunt.nl.

 

Voor tarieven klik hier: https://www.fitpunt.nl/over-fitpunt/tarieven-en-vergoeding