Fysiotherapie

Soms kan je lichaam wel wat extra aandacht gebruiken als het even niet meewerkt. Je zoekt dan iemand die alles weet van bewegen en het voorkomen en/of genezen van klachten. Zoals onze naam al zegt, ben je bij ons van harte welkom voor individuele behandeling fysiotherapie. Leeftijd maakt niet uit. Van baby tot senior, in onze praktijk hebben wij alle ruimte en mogelijkheden om jou te kunnen helpen. En is je kind jonger dan 2 jaar of kan je om een medische reden niet naar de praktijk komen, dan komen we graag bij je aan huis.

Wat kan ik verwachten?

De intake
Om samen met jou te kunnen werken aan je herstel, vinden we het belangrijk om de tijd te nemen voor het in kaart brengen van de klachten en hulpvraag. Dit noemen we de intake. De intake bestaat uit het uitvragen van je klachten en jouw verwachtingen. Daarnaast  voeren we een onderzoek uit of nemen we een test af. Als het goed is weten we dan wat de oorzaak van je klachten is, wat wij voor je kunnen doen en welke bijdrage jij zelf kunt leveren. Daarnaast proberen we aan het einde van de intake altijd een aantal adviezen mee te geven zodat je al direct geholpen bent. 

De behandeling
Tijdens de behandeling gaan we aan de slag om de voorwaarden te scheppen voor een goed herstel. Soms maken wij de bewegingen, dit noemen we mobilisaties. Maar zelf oefeningen uitvoeren hoort er ook vaak bij. Dit kunnen oefeningen zijn die je thuis kunt uitvoeren of je gaat trainen bij ons in de fitnesszaal. Speciaal voor deze revalidatietraining bieden we jou een fysio fitnesskaart. Omdat de zorgverzekeraar vaak een beperkt aantal behandelingen per jaar vergoedt, biedt Fysiotherapie Fitpunt jou de mogelijkheid om als aanvulling op je behandeling voor een gereduceerd tarief gedurende een periode van 3 maanden voor een onbeperkt aantal keer per week actief te werken aan je herstel. In overleg met je behandelend therapeut wordt een trainingsprogramma gemaakt. Dit programma is je leidraad in de training. Naast moderne kracht- en cardioapparatuur is er ook ruimte om met matjes, ballen, dumbells en stokken oefeningen te doen. Resultaten en vooruitgang volgen we op de voet. Zo kunnen we je programma blijven aanpassen en verbeteren. Daarnaast kunnen we gebruik maken van bijvoorbeeld massage, kinesiotape of dry needling. Regelmatig evalueren we de voortgang. Hiervoor maken we gebruik van een vragenlijst of test. Indien nodig passen we het behandelplan aan. Wil je meer weten over de kosten en vergoedingen van een behandeling, klik dan hier.

Het afsluiten
Hebben we het behandeldoel bereikt dan sluiten we de behandeling af. We voeren nog een laatste meting uit en maken een verslag voor de huisarts. Wil je het behaalde resultaat behouden door bij ons te blijven trainen dan is dit geen probleem. Graag maken we nog een trainingsprogramma voor jou om te kunnen trainen in de fitnesszaal.