Tarieven en vergoeding

Vergoeding Fysiotherapie - Manuele Therapie - Kinderfysiotherapie

Een verwijzing van een arts is niet nodig voor een behandeling in onze praktijk. Om te zorgen dat onze behandelingen voor vergoeding in aanmerking komen hebben wij met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Of en in welke mate je behandeling vergoed wordt hangt dan alleen nog af van het verzekeringspakket dat je hebt afgesloten.

Kinderfysiotherapie wordt voor minimaal 18 behandelingen vergoed vanuit het basispakket.

Ben je ouder dan 18 jaar dan wordt de behandeling fysiotherapie soms vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is vanaf de 21e behandeling en slechts voor een beperkt aantal indicaties. Denk bijvoorbeeld aan de revalidatie na botbreuk, een beroerte of operatie. Maar ook de behandeling in verband met MS, Parkinson of COPD wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wel belangrijk om te weten is dat deze kosten eerst ten laste worden gebracht van je eigen risico.


De overige klachten die buiten de basisverzekering vallen worden vergoed uit de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten. De mate van vergoeding is erg afhankelijk van het gekozen pakket. Voor informatie over de vergoeding vanuit de basisverzekering, kun je het beste even contact met je zorgverzekeraar opnemen of ons een mailtje sturen.

Manuele therapie wordt door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de vergoeding voor fysiotherapie. Meestal geldt er wel een beperkt aantal behandelingen dat je zorgverzekeraar vergoedt.

Voor alle niet verzekerde zorg wordt het tarief in rekening gebracht dat contractueel overeen is gekomen met jouw zorgverzekeraar. Het praktijktarief is alleen van toepassing indien de behandeling onderdeel is van een traject waarvoor een offerte is gemaakt. De gehanteerde tarieven zijn als volgt:

   
intake en onderzoek € 55,00
individuele behandeling fysiotherapie € 40,00
toeslag aan huis behandeling € 20,00
fysiotherapeutische behandeling complexe indicatie € 50,00
behandeling fysiotherapie in groepsverband 5-10 personen € 20,00
individuele behandeling manuele therapie € 50,00
individuele behandeling kinderfysiotherapie € 50,00
eenmalig consult kinderfysiotherapeutisch rapport € 30,00
instructie/overleg ouders ivm kinderfysiotherapie € 60,00
eenmalig onderzoek op verzoek huisarts € 60,00
   

Blok bewerken

Een te laat afgemelde behandeling, ongeacht de reden, is 75% van bovengenoemde tarieven (klik hier voor uitgebreide informatie).

Omdat de zorgverzekeraar vaak een beperkt aantal behandelingen per jaar vergoedt, biedt Fysiotherapie Fitpunt jou de mogelijkheid om als aanvulling op je behandeling voor een gereduceerd tarief van €107,00 gedurende een periode van 3 maanden voor een onbeperkt aantal keer per week actief te werken aan je herstel.

Tarieven Fitness t/m Zwanger en Fit


De kosten voor Fitness bestaan uit € 30,00 voor een intakegesprek*.

De tarieven voor de fitnesstraining zijn:
maandkaart 1 keer per week trainen € 39,00
maandkaart onbeperkt per week trainen € 65,00
kwartaalkaart 1 keer per week trainen € 107,00
kwartaalkaart 1 keer per week trainen jonger dan 18 jaar € 93,00
kwartaalkaart onbeperkt per week trainen € 182,00

*Voor de leden van het KBO is er een speciale korting. Op vertoon van de KBO pas zijn er geen kosten aan de intake verbonden. Tevens kun je de eerste 3 maanden onbeperkt trainen voor € 107,00.

Seniorenfit € 88,00 per kwartaal

Valtraining is een oefenprogramma van 10 weken. De kosten voor deelname aan het programma met intensieve begeleiding bedragen € 300,-. De kosten voor het programma met weinig intensieve begeleiding bedragen € 250,- Bij een medische indicatie is vergoeding door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering van toepassing. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.  

Zwanger & Fit bestaat uit 16 lessen. Hierbij zijn 6 trainingen na de bevalling inbegrepen. De kosten van het totale programma inclusief het intakegesprek bedragen € 145,-. Of deze kosten door je verzekeraar worden vergoed vind je in de vergoedingenoverzicht van je ziektekostenverzekering.

Babymassage 5 lessen € 57,00
Peutergym 10 lessen € 88,00

Jeugdfitness € 95,- per 3 maanden. Voor de intake betaal je éénmalig € 20,-. Via Sjors Sportief is er een korting. Kijk maar eens op de site van Sjors Sportief Jeugdfitness (sjorssportief.nl).

Meestal betaal je de kosten voor de training zelf. Maar is er een medische reden om deel te nemen aan de training, dan kunnen wij de kosten mogelijk bij de zorgverzekeraar in rekening brengen. Voor informatie over de vergoeding door jouw zorgverzekeraar, kun je het best even contact met ons opnemen.