Longfit bij COPD

Bij longaandoeningen zoals COPD (bronchitis en emfyseem) en astma zorgt angst voor benauwdheid er vaak voor dat er ook onzekerheid of angst is om te bewegen. Daarnaast lukt het niet altijd een goede balans te vinden in wat met COPD en astma wel kan en wanneer de grens wordt overschreden. Het gevolg is in beide gevallen een slechtere conditie. Voor de groep mensen die voor de uitdaging staat met COPD of astma er alles uit te halen wat erin zit bieden wij speciale trainingsuren.

Een persoonlijk plan van aanpak afgestemd op je conditie en je beperkingen helpt jou om je conditie en spierkracht te verbeteren. Daarnaast besteden we ook aandacht aan ademhalingstechnieken, leren we je vaardigheden aan om je slijm op te kunnen hoesten en geven we je inzicht in je grenzen en mogelijkheden. Met dit alles leer je zo optimaal mogelijk om te gaan met je klachten en een betere kwaliteit van leven te krijgen.

Het samen trainen met andere COPD’ers geeft daarnaast ook een sociale steun. Het herkennen van beperkingen, de invloed die de COPD heeft op je leven en het weer gaan bewegen na bijvoorbeeld een longontsteking, zijn specifiek en voor mensen zonder COPD niet altijd goed in te schatten.