Zwanger en Fit

Zwanger en Fit: een cadeautje voor jezelf.
Zwanger zijn verandert je lichaam. In negen maanden krijg je een mooie ronde buik. Maar het groeien van je baby zorgt ook voor wat extra belasting van je rug en je gewrichten. En even een trap oprennen is er vaak niet meer bij. Sportte je altijd fanatiek, dan vraag je je waarschijnlijk af wat je tijdens je zwangerschap mag en kan doen. Was je niet zo sportief, dan wil je misschien toch wat extra gaan bewegen om in een goede conditie te blijven. Met Zwanger & Fit van Fysiotherapie Fitpunt kun je vanaf 21 weken zwangerschap beginnen. Dat doe je jezelf cadeau!

Aan de slag

Heb je je aangemeld voor Zwanger & Fit, dan nodigen we je uit voor intakegesprek. We maken dan even kennis en bespreken of er bijzonderheden zijn waarmee we rekening moeten houden. Want ondanks dat Zwanger & Fit een training in groepsverband is (met maximaal 9 vrouwen) train je natuurlijk altijd op je eigen niveau.
In de training op donderdagavond gaan we aan de slag met conditie, kracht en bewegen op muziek. Extra aandacht is er voor een goede houding en training van de bekkenbodem. Naast het actieve deel is er ook ruim tijd voor ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Tevens houden we een partneravond en is er deze avond ook een verloskundige bij. Uiteraard krijg je van ons ook alle praktische informatie over zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Hier doe je het voor

  • betere conditie en spierkracht
  • betere doorbloeding en dat is positief voor de placenta en de baby
  • verminderde kans op zwangerschapssuiker
  • goede uitgangsconditie voor de bevalling en het herstel
  • ontspannen aan de start van de bevalling en het moederschap
  • kennismaking met babymassage

Het vervolg op Zwanger en Fit

Na de bevalling kom je lekker bij ons terug. Wij zijn natuurlijk nieuwsgierig naar je baby. De eerste terugkomles vullen we in met een kennismaking met babymassage. Daarna ga je 5 lessen werken aan het weer opbouwen van je conditie, het trainen van onder andere buik- en bekkenbodemspieren en het aanleren van buk- en tiltechnieken voor de verzorging van je baby.

 

Voor tarieven klink hier: https://www.fitpunt.nl/over-fitpunt/tarieven-en-vergoeding