Revalidatie Thuis

Gezond, veilig en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in je eigen woonomgeving is voor veel mensen een belangrijk streven. Helaas kan dit door een zware operatie, een ongeval of een ziekte wel eens een probleem worden. Dit probleem kan tijdelijk zijn (bijvoorbeeld na een operatie voor een nieuwe heup of knie) maar ook blijvend (bijvoorbeeld na een beroerte, bij MS of Parkinson).
Onze praktijk in Bemmel is optimaal ingericht voor revalidatie, maar indien het voor jou niet mogelijk is om daar te komen dan is er Revalidatie Thuis. Samen met de fysiotherapeut ga je in je eigen vertrouwde omgeving aan de slag. Met als doel om je beter te kunnen laten functioneren in het dagelijks leven of de eerste stappen in je revalidatie te maken.

Specialistisch werk

Het thuis revalideren vraagt om specialistische begeleiding. Vaak zijn er meerdere factoren die van invloed zijn op het herstel. Maar ook een goede afstemming met bijvoorbeeld de thuiszorg, mantelzorgers en andere zorgverleners is belangrijk voor een goed resultaat. Daarom werken wij intensief samen met onder andere de Buurtzorg, huisartsen, de revalidatie-artsen van Klimmendaal en de diverse specialisten van het CWZ, Rijnstate, Maartenskliniek en Radboud. Daarnaast zijn we aangesloten bij ParkinsonNet en het Chronisch Zorgnetwerk. 

Wat zijn de voordelen van Revalidatie Thuis

  • professionele fysiotherapeutische begeleiding, voor als je niet naar de praktijk kan komen;
  • de in eigen omgeving aangeleerde oefeningen zijn direct te gebruiken in het dagelijks leven;
  • revalideren thuis kost minder energie omdat je niet hoeft te reizen;
  • de eerste stappen in je revalidatie te maken en je beter te kunnen laten functioneren in het dagelijks leven.