Voor fysiotherapiepraktijken verandert er dus niets gedurende de afgekondigde lockdown. Dit betekent dat noodzakelijk geachte behandelingen kunnen doorgaan, waarbij uiteraard de algemeen geldende maatregelen van toepassing blijven. Dit betekent dat indien je (lichte) symptomen van neusverkouden, hoesten, benauwdheid of koorts hebt of de afgelopen 24 uur hebt gehad, we er van uit gaan dat je thuis blijft. 

Belangrijk is verder dat je rekening houdt met de extra maatregelen; desinfecteer bij binnenkomst direct je handen, neem een eigen handdoek of badlaken mee en gebruik een mondmasker in de verkeerruimtes en behandelkamer.

Natuurlijk kan het voorkomen dat je klachten hebt of dat je in verband met je gezondheid niet naar de praktijk kan of durft te komen.

Beeldbellen
Met beeldbellen bieden we je een oplossing. Voor het beeldbellen maken we gebruik van CLICKDOC VIDEOCONSULT. CLICKDOC VIDEOCONSULT is gemaakt binnen een medische context en beantwoordt aan hoge veiligheidsnormen. Dat is meer dan veilig alleen; het is AVG-proof.

CLICKDOC VIDEOCONSULT werkt via een browser op elk apparaat (notebook, tablet of smartphone) met internetverbinding, microfoon, werkende webcam of geïntegreerde camera. Het wordt in de browser (Chrome, Firefox en Safari) uitgevoerd. Voor jou betekent dit, afgezien van een browser: geen download, geen installatie, geen moeite.

CLICKDOC VIDEOCONSULT is toegankelijk via een login. Voordat we een videoconsult kunnen voeren, moet jij als patiënt ook kunnen inloggen in CLICKDOC VIDEOCONSULT. Hiervoor maken wij toegangsgegevens aan en verzenden deze naar het bij ons bekende e-mailadres. Vervolgens kan je inloggen, plaatsnemen in de virtuele wachtkamer en wachten op onze oproep.

Aan het eind van het telefonisch consult kunnen we je aangeven wat wij denken waardoor de klachten worden veroorzaakt en wat je het beste kan doen om tot herstel te komen. Dit consult brengen wij bij jouw zorgverzekeraar in rekening en wordt vergoed als een telefonisch consult fysiotherapie.