E-health thuis

Thuis trainen met COPD

Door de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus is het sinds 16 maart 2020 niet mogelijk dat mensen naar de praktijk kunnen komen voor het volgen van een oefenprogramma onder begeleiding van de fysiotherapeut. Normaliter komen mensen met een COPD 1x tot 2x per week naar de praktijk voor het volgen van een longreactivatieprogramma. Nu dit niet meer mogelijk is, kan dit een grote impact hebben op het ziektebeloop en overlevingskansen. Het op peil houden van de conditie is een belangrijk uitgangspunt bij het beïnvloeden van het ziektebeloop en vergroten van de overlevingskansen.

De doelgroep zal niet in staat zijn om de conditie op peil te houden door het maken van een ommetje buiten. Dit wordt veroorzaakt doordat zij in de risicogroep vallen en de adviezen om binnen te blijven veelal strikt op willen volgen. Daarnaast heerst er ook enige angst om naar buiten te gaan. Doordat de ruimte in de thuissituatie in sommige gevallen onvoldoende mogelijkheden biedt om aan voldoende beweging te komen willen wij een oplossing bieden in de vorm van: ‘’alleen’’ samen fietsen.

Met de e-health thuis trainen met COPD willen wij de mensen die onder normale omstandigheden naar de praktijk komen om te trainen de mogelijkheid aanbieden om onder professionele begeleiding in groepsverband te fietsen via beeldbellen. Indien noodzakelijk kan de deelnemer hierbij gebruik maken van een door Fysiotherapie Fitpunt beschikbaar gestelde hometrainer, tablet en/of activiteitenmeter.

Door middel van beeldbellen in groepsverband in combinatie met het individueel monitoren en coachen, verwachten we dat we de mensen op een veilige en verantwoorde wijze kunnen begeleiden in het opbouwen van de conditie wat een positieve invloed zal hebben op de conditie en behoud van kwaliteit van leven. Het groepsverband maakt dat ze niet alleen fietsen en ondanks de situatie van het binnen moeten zijn toch een soort van sociaal contact hebben. Samen staan we sterker!

Voor deelnemers aan het programma: voer hieronder je klantnummer in en kom direct op je persoonlijke pagina.  


* Deze velden zijn verplicht.